Što je e-mail marketing?

Newsletter je e-mail poruka osmišljena od strane tvrtke i poslana mailing listi svojih pretplatnika, uključujući korisnicima, potencijalnim kupcima, kolegama, dobavljačima itd.

Newsletter obično sadrži informacije o poslovanju ili korisne informacije koje poslovni subjekt želi poslati korisnicima sa mailing liste.

Napomena: Sukladno zakonu o neželjenoj pošti, primatelj mora dati pristanak pošiljatelju da primi newsletter ili bilo koji drugi promotivni materijal e-mailom. Primateljima bi trebalo biti dopušteno uklanjanje s mailing liste i nakon primanja takvog zahtjeva, primatelj mora odmah biti uklonjen s mailing liste.

Preporučljivo je upravljati sustavom e-maila putem sustava za upravljanje i distribuciju e-maila koji će znati analizirati rezultate slanja i ne slati e-mailove onima koji su zatražili da se uklone s mailing liste.

Pisanje sadržaja e-maila – kako zaraditi od riječi

Mnoge tvrtke troše novce na oglašavanje, marketing i odnose s javnošću, a često ignoriraju kreativne, pristupačne i najučinkovitije načine kontaktiranja svojih kupaca i poticanje prodaje.E-mail marketing newsletteri su definitivno jedan od najmoćnijih i najučinkovitijih načina za povećanje baze kupaca i prodaju više proizvoda bez puno ulaganja. E-mail marketing platforma – Doali pruža Vam sve alate za pisanje i stvaranje uspješnog newslettera s jedinstvenim značajkama posebno dizajniranih za naše korisnike.Ako imate mailing listu ili želite da Vam mi izgradimo jednu, pozivamo Vas da naučite kako napisati email-ove i newslettere koji će donijeti više klijenata Vašem poslovanju.

Zašto trebate poslati newsletter?

Newsletter je važan marketinški alat pomoću kojeg možete ostati u kontaktu sa svojim klijentima, ali prvenstveno ih zadržati, nagraditi i prodati im Vaše proizvode. Svakom vlasniku tvrtke već je jasno da je popis za slanje e-mailova (mailing lista) jedan od najvažnijih elemenata marketinga tvrtke, međutim, izgradnja popisa pretplatnika nije dovoljna.

Kvalitetan newsletter koji se redovito šalje Vašim klijentima

Newsletter Vam daje priliku da besplatno ostanete u kontaktu sa stotinama ili tisućama klijenata i potencijalnih kupaca. Newsletter Vam omogućuje slanje različitih poruka, različitim ciljanim skupinama , pomaže Vam u izgradnji Vašeg posla, održava Vas u memoriji kupaca, donosi više potencijalnih kupaca te može značajno povećati prodaju od postojećih i potencijalnih kupaca. Ako nepravilno koristite ovaj alat, newsletter može lako postati smetnja u očima klijenta i uskoro pronaći svoje mjesto u neželjenoj pošti. Ako newsletter osmislite uspješno, mudro i kreativno, fokusirajući se na potrebe svojih klijenata i ponudite im vrijedne informacije, dobit ćete dobro i sigurno mjesto u njihovom email-u i što je još važnije – u njihovoj potrošačkoj svijesti.