Raspodjela mailing liste

Jedan od ključnih čimbenika za uspješan newsletter s visokom stopom koverzije jest stvaranje pametne distribucije vaše mailing liste. S DOALI platformom možete jednostavno promijeniti i povećati vašu prodaju, upravljati klubovima lojalnosti, sljedbenicima, vratiti klijente i još mnogo toga. Najvažnija stvar je kako zadržati pretplatnike od otkazivanja pretplate na vašu mailing listu, kako bi i dalje slijedili vaše newslettere i na kraju kupili od vas.

Pravilnim segmentiranjem vaše mailing liste, moći ćete poslati najatraktivniju ponudu i informacije svojim pretplatnicima i izbjegaći prekomjerno pretrpavanje nepotrebnim i nevažnim informacijama koje te na taj način uzrokuju štetu vašoj mailing listi – otkazivanje pretplate.

Kako segmentirati vašu mailing listu?

Postoji nekoliko parametara za početak segmentiranja vaše mailing liste. Prvo, podijelite listu na nove klijente i redovite klijente, te pripremite odgovarajuću poštu za svaku grupu.

Redoviti klijenti više ne trebaju osnovne informacije o vašoj tvrtki. Trebali biste poslati više naprednih informacija i korisnih sadržaja, dok će novim klijentima biti prezentirane početne informacije o tvrtki i osnovne promocije. Ova podjela tj. segmentacija vaših klijenata izuzetno je važna i ne smije se izbjeći u niti jednoj fazi rada s marketinškim sustavom e-pošte.

Drugo, preporučuje se postavljanje automatske e-poruke koja se šalje novim pretplatnicima odmah nakon pretplate na vašu mailing listu. Kao prvi korak nakon pretplate na vašu mailing listu, pretplatnik bi trebao primiti e-poruku “Hvala” za njihovu pretplatu s osnovnim informacijama te izgledom za buduće e-poruke koje će dobiti od vas.

DOALI sustav za slanje e-pošte omogućuje vam instant slanje e-poruke “Hvala” za nove pretplatnike.

Pratite vašu mailing kampanju

Drugi alat za segmentiranje vaše mailing liste je praćenje rezultata vaše newsletter kampanje.Slanje newslettera s DOALI-em omogućuje vam pristup statistici i izvještajima u stvarnom vremenu o ponašanju vaših klijenata, kao što su primatelji koji su otvorili newsletter, popis primatelja koji su kliknuli na poveznice koje ste postavili u newsletteru te koje poveznice, koliko puta su otvorili newsletter, vrijeme kada su ga otvorili i još mnogo toga.

Korištenje takvih izvještaja daje vam neprocjenjive informacije o ponašanju vaših klijenata i kvaliteti vašeg newslettera.

Kao rezultat toga, možete početi stvarati pod-liste koje odgovaraju grupi pretplatnika s najprikladnijim porukama koje odgovaraju njihovim interesima za vašu tvrtku. Statistike pokazuju da je za postizanje najboljih rezultata s newsletterima preporučljivo podijeliti mailing listu postojećih pretplatnika u 4 različite poruke / naslova.

DOALI je napredan i pouzdan mailing sustav koji vam može pružiti sve ove parametre i mnoge druge alate za upravljanje vašim mailing listama na ispravan i učinkovit način.

DOALI u Hrvatskoj djeluje kroz go4digital agenciju. Naš će vam tim rado pružiti tehničku podršku i upute o svim funkcionalnostima DOALI e-mail marketinške platforme za vaše poslovanje.