Opći uvjeti poslovanja

Hvala vam što koristite Doali

Pažljivo pročitajte ove Uvjete. Korištenjem Doali ili prijavom na račun Doali prihvaćate ove Opće uvjete poslovanja. Ovo je ujedno pravni Ugovor. Započeti ćemo s osnovama, uključujući i nekoliko definicija koje bi vam trebale pomoći razumjeti ovaj sporazum. Doali (“Doali” ili “Usluga”) je usluga e-pošte koja se nudi putem URL-a www.doali.eu (mi ćemo ga označiti kao “Web stranica”) koja vam omogućuje stvaranje, slanje i upravljanje newsletterima e-pošte ( u nastavku “e-pošta”) pojedinačnim primateljima. Doali posjeduje i upravlja EMILION media group, Tel Mond 18, 40 600 Tel Mond, Izrael. (u nastavku “Doali”, “mi” ). Doali posjeduje zaposlenike i predstavnike ( u nastavku “naš tim”). Kao korisnik Usluge ili predstavnik entiteta koji je Korisnik Usluge, vi ste “Član” prema ovom ugovoru (ili “Vi”).

Ovi Uvjeti poslovanja (“Uvjeti”, uključujući Politika privatnosti,  Pravilnik o prihvatljivosti sadržajaAPI Politika, Kolačići (Cookies) definiraju uvjete i odredbe pod kojima možete koristiti Doali i kako ćemo postupati s vašim računom dok ste Član. Ako imate pitanja o našim Općim uvjetima poslovanja, slobodno nas kontaktirajte na support@doali.eu.

RAČUN

1. Uvjeti za pristup

Da biste koristili Doali, trebate:

1. imati najmanje osamnaest (18) godina i biti u mogućnosti sklopiti Ugovor;

2. dovršiti postupak registracije;

3. pristati na Opće uvjete poslovanja;

4. pružiti istinite, potpune i ažurirane podatke za kontakt.

Upotrebom usluge Doali zastupate i jamčite da ispunjavate sve gore navedene uvjete i da nećete koristiti Doali na način koji krši zakone ili propise. (Zastupanje i jamstvo je obećanje koje zakonski ima važnost.) Doali može odbiti uslugu, zatvoriti račune bilo kojeg korisnika i promijeniti zahtjeve za ispunjavanje uvjeta u bilo kojem trenutku.

2. Uvjeti

Uvijeti počinju kada se prijavite za Doali i traju sve dok koristite Uslugu. Klikom na gumb i unosom korisničkog imena znači da ste službeno “potpisali” Uvjete. Ako se prijavite za Doali u ime tvrtke ili drugog subjekta,  Vi zastupate i jamčite da imate ovlasti prihvatiti ove Uvjete u njihovo ime.

3. Zatvaranje računa

Vi ili Doali možete raskinuti ovaj Ugovor u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga davanjem obavijesti drugoj strani. Mi možemo obustaviti našu uslugu u bilo kojem trenutku, s ili bez razloga. Ako Vi prekinete vaš račun bez razloga, vratit ćemo vam proporcionalni dio mjesečne pretplate ili vam nadoknaditi neiskorištene e-mail kredite. Nećemo vam refundirati ili nadoknaditi naknadu ako postoji uzrok, kao kršenje ovih Uvjeta ili Politika o privatnosti. Kada se jednom ukine vaš račun, možemo vam trajno izbrisati vaš račun i sve podatke povezane s njom, uključujući vaše e-poruke s naše web stranice. Ako se ne prijavljujete na račun 12 ili više mjeseci, vaš račun možemo smatrati “neaktivnim” i trajno izbrisati račun i sve podatke povezane s njim.

4. Promjene

U bilo kojem trenutku možemo promijeniti bilo koji od Uvjeta objavljivanjem Revidiranih Općih uvjeta poslovanja na našoj web stranici i / ili slanjem e-pošte na posljednju e-adresu koju ste nam poslali. Ako ne ukinete račun u roku od 10 (deset) dana, novi Opći uvjeti poslovanja odmah  će stupiti na snagu i primijeniti na bilo koju daljnju ili novu upotrebu usluge Doali. U bilo kojem trenutku možemo promijeniti Web stranicu, Uslugu ili bilo koje druge značajke Usluge.

5. Račun i zaporka

Odgovorni ste za čuvanje računa i zaporke računa povjerljivim. Također ste odgovorni za sve račune kojima imate pristup, bez obzira jeste li ovlašteni za upotrebu. Odmah ćete nas obavijestiti o neovlaštenoj upotrebi vaših računa. Nismo odgovorni za bilo kakve gubitke zbog ukradenih ili hakiranih zaporki. Nemamo pristup vašoj trenutačnoj zaporci, a iz sigurnosnih razloga možemo samo poništiti zaporku.

6. Sporovi računa

Ne poznajemo unutarnje funkcioniranje vaše organizacije ili prirodu vaših osobnih odnosa, a ne arbitriramo se u sporovima oko toga tko je vlasnik računa. Nećete zatražiti pristup ili informacije o računu koji nije vaš, i vi ćete riješiti sve sporove povezane s računom izravno je s drugom stranom. Mi odlučujemo tko posjeduje račun na temelju sadržaja e-pošte na tom računu i ako se u sadržaju identificira više osoba ili entiteta, tada ćemo se osloniti na podatke za kontakt navedene za taj račun.

PLAĆANJE

7. Mjesečni planovi

Naše naknade za mjesečne planove objavljuju se na našoj web stranici i mogu se s vremena na vrijeme mijenjati. Ako se bilo kojem dijelu mjeseca prihvate Opći uvjeti poslovanja, tada plaćanje ide za cijeli mjesec. Naknade se plaćaju za svaki mjesec na isti ili najbliži datum do dana kada ste izvršili prvu mjesečnu uplatu (“Datum plaćanja”). Ako prelazite definirani limit e-mail adresa i dosegnete drugu razinu cijena, morat ćete platiti naknadu po višoj razini na dan ili prije sljedećeg datuma plaćanja. Ako se Opću uvjeti poslovanja završe prije nego što je uplata dospjela, i dalje ćete morati izvršiti uplatu na višoj razini tj po višem paketu.

8. Paket ‘Pay as you go’

Za korištenje naših usluga možete kupiti e-email kredite umjesto da se prijavite za mjesečni plan. Paket s cijenama je objavljen na našoj web stranice. Ako odaberete Paket ‘Pay as you go’  i dalje ćete biti smatran kao naš Član, te osim mjesečnog zahtjeva za plaćanje, svi uvjeti ovog Ugovora i dalje će se odnositi na vas. E-mail kredit za Pay as you go račun vrijedi i ne istječe, no ako je vaš račun neaktivan više od 12 mjeseci, može se izbrisati.

9. Kreditne kartice

Sve dok ste član ili imate nepodmireni dug, morat ćete nam dati valjane podatke o kreditnoj kartici i autorizirati nas da odbijemo mjesečne troškove na tu kreditnu karticu. Zamijenit ćete podatke za kreditnu karticu kojoj istječe rok valjanosti. Svatko tko koristi kreditnu karticu predstavlja i jamči da su ovlašteni koristiti tu kreditnu karticu i da se sve naknade mogu naplatiti na tu kreditnu karticu i neće biti odbijene. Ako ne možemo izvršiti naplatu s kreditne kartice, pokušat ćemo vam se javiti e-poštom i obustaviti vaš račun dok se ne obradi plaćanje.

10. Povrat sredstava

Izvršiti ćemo vam povrat novca za tekući mjesec ako zaustavimo pružanje naših usluga iz razloga koji nisu navedeni u ovim Uvjetima. U bilo kojim drugim okolnostima nećete imati pravo na povrat novca od nas. 

11. Naknade za dodatke

Neke se značajke nude kao dodaci vašem Doali računu. Ako prihvatite opciju koja se naplaćuje, bit ćete terećen za taj dodatni iznos za svaki ciklus naplate sve dok je opcija aktivna. Ako koristite opciju  na način koji krši ove Uvjete, ugasiti ćemo vam račun. 

12. Promjene naplate

U bilo kojem trenutku možemo promijeniti Cijene naše usluge objavljivanjem novih cijena na našoj web stranicu i / ili slanje obavijesti putem e-pošte.

PRAVA

13. Naša Vlasnička prava 

Poštovat ćete naša vlasnička prava na Web stranici i Softver koji se koristi za pružanje Doali usluge (vlasnička prava uključuju patente, zaštitne znakove, oznake usluga, poslovne tajne i autorska prava). Možete upotrebljavati samo našu robnu marku u skladu s našim Smjernicama o robnoj marki.

14. Vaša Vlasnička prava 

Vi izjavljujete i jamčite da ste vlasnik ili imate dozvolu za korištenje cijelog materijala u Vašoj E-pošti. Zadržavate vlasništvo nad materijalima koje prenesete na našu Uslugu. Možemo koristiti ili otkriti vaše materijale samo kao što je opisano u ovim Uvjetima i našoj Politici o privatnosti.

15. Pravila o privatnosti

Možemo koristiti vaše podatke u skladu s našom Politikom o privatnosti. Naša pravila o privatnosti bit će tretirana kao dio ovih Uvjeta.

16. Pravo na pregled vaši e-mail kampanja

Možemo pregledavati, kopirati i interno distribuirati sadržaj iz vaših e-pošta i računa kako bismo izradili algoritme i programe (“Alati”) koji nam pomažu u otkrivanju problema. Koristimo ove alate za pronalaženje članova koji krše ove Uvjete ili zakone. 

PRAVILA I ZLOUPOTREBA

17. Opća pravila

Obećavate da ćete slijediti ova pravila:

1. Nećete slati Spam! Što se definira pod Spam pročitajte na web stranici Spamhaus.

2. Nećete upotrebljavati kupljene, iznajmljene e-mail adrese ili e-adrese treće strane.

3. Nećete prekršiti našu Politiku o prihvatljivosti sadržaja koja je dio ovog Ugovora.

4. Ako upotrebljavate naš API, biti ćete u skladu s našom API Politikom korištenja.

Doali ne dopušta račune s primarnom svrhom promicanja ili poticanja na štetu prema drugim osobama ili promicanja diskriminirajućeg, punog mržnje ili uznemirujućeg sadržaja. U tu svrhu možemo suspendirati ili ukinuti vaš račun ako šaljete kampanju e-poštom, pošaljete oglas ili na drugi način distribuirate bilo koji sadržaj koji utvrdimo, prema vlastitom nahođenju, a koji sadrži sljedeće:

  • Prijetnja fizičkim štetama. To znači bilo koju izjavu, fotografiju, reklamu ili drugi sadržaj koji bi se prema našem mišljenju mogao opravdano smatrati prijetnjom, zagovaranjem ili poticanjem fizičke štete ili nasilja nad drugima.
  • Sadržaj izljeva mržnje. To znači bilo koju izjavu, sliku, fotografiju, reklamu ili drugi sadržaj koji bi po našem sudu može naštetiti, prijetiti, promicati uznemiravanje, promicati zastrašivanje, promicanje zloupotrebu ili promicanje diskriminacije protiv drugih temeljeno isključivo prema rasi, nacionalnosti, nacionalnom podrijetlu, seksualnoj orijentaciji, spolu, rodnom identitetu, vjerskoj pripadnosti, dobi, invalidnosti, bolesti ili imigracijskom statusu.

Također možemo obustaviti ili ukinuti vaš račun ako utvrdimo, prema vlastitom nahođenju, da ste:

  • Organizacija koja je javno izjavila ili priznala da su ciljevi, pozicije ili načela osnivanja uključuju izjave ili načela koja bi se razumno mogla shvatiti kao zastupanje, poticanje ili sponzorstvo sadržaja koji je potiče mržnju ili prijetnju fizičkim štetama.
  • Osoba koja je javno dala komentar ili izjavu ili na neki drugi način javno objavila poziciju, uključujući članstvo u organizaciji kao što je gore navedeno, koje bi se razumno moglo smatrati sadržajem iskazivanja mržnje ili prijetnja fizičkim štetama.
  • Osoba ili organizacija koja je postupala na način koji bi se razumno mogao shvatiti kao potpora, odobravanje, poticanje ili predstavljanje sadržaja koji što je mržnja ili prijetnja fizičkim štetama.

Ako kršite neko od ovih pravila, možemo vam obustaviti ili ukinuti vaš račun.

18. Prijava zloupotrebe

Ako smatrate da netko krši bilo koji od navedenih Uvjeta, obavijestite nas odmah. Ako ste primili neželjene pošiljke za koje mislite da su došli od korisnika usluge Doali, prijavite ga našem timu. Ako mislite da je netko objavio materijal koji izriče mržnju i krši autorska prava, možete nas obavijestiti u skladu s našim Pravilnikom o prihvatljivosti sadržaja.

19. Usklađenost s zakonima

Vi izjavljujete i jamčite da će vaše korištenje Doali-a biti u skladu sa svim primjenjivim zakonima i propisima. Odgovorni ste za određivanje da li su naše usluge prikladne za Vas korištenje u svjetlu svijetu propisa kao što Zakoni o zaštiti privatnosti EU-a (GDPR) ili drugi zakoni. Ne smijete koristiti našu Uslugu za nezakonite ili diskriminacijske aktivnosti.

Ako se nalazite u Europskom ekonomskom prostoru (EEA) ili šaljete e-poštu bilo kome u EEA, izjavljujete i jamčite da ćete u stvaranju popisa (baze) e-pošte, slanje e-pošte putem Doali-a i prikupljanje informacija kao rezultat slanja e-pošte:

1. Jasno ćete potvrditi u pisanom obliku kako planirate koristiti prikupljene podatke, uključujući i korištenje Doali-a. Dobit ćete izričitu suglasnost za prijenos podataka u Doali i njihovo obrađivanje, te ćete se pridržavati pravila o privatnosti.

2. Dati suglasnost i pridržavati se svih propisa, kao što je zaštita podataka, elektroničke komunikacije i zakon o zaštiti osobnih podataka koji se primjenjuju na zemlje u kojima šaljete bilo koji oblik e-pošte putem usluge Doali-a.

3. Da ste prikupili, pohranili, upotrebljavali i prenijeli sve podatke koji se odnose na bilo kojeg pojedinca u skladu sa svim zakonima i propisima o zaštiti podataka. Imate potrebne dozvole da Doali primi i obradi podatke i pošalje obavijesti osobama u vaše ime.

4. Prihvaćate da nam nadoknadite štetu i ne prouzročite bilo kakav gubitak, uključujući i odvjetničke troškove, koji proizlaze iz vašeg kršenja bilo kojeg dijelova jamstava.

ODGOVORNOST

20. Ograničenje odgovornosti

U najvećoj mjeri zakonom dopušteno, preuzimate punu odgovornost za bilo kakav gubitak koji proizlazi iz vaše upotrebe Web stranice i Usluga, uključujući sve preuzimanja s Web stranica. Mi i naš tim nećemo biti odgovorni za bilo koji indirektni, kazneni, posebni ili posljedična oštećenja u bilo kojim okolnostima, čak i ako se temelji na nepažnji ili da smo bili obaviješteni o mogućnosti tih šteta. Naša ukupna odgovornost za sve tvrdnje o Usluzi u bilo kojem mjesecu neće biti veća od onog što ste nam platili za uslugu prethodnog mjeseca.

21. Nema jamstva

Ne pružamo nikakva jamstva, bilo izričita ili implicirana, uključujući ali ne ograničavajući se na jamstva o mogućnostima prodaje i prikladnosti za određenu svrhu. Budući da ljudi koriste Doali iz raznih razloga, ne možemo jamčiti da će zadovoljiti vaše specifične potrebe.

22. Odšteta

Suglasni ste da ćete nas i naš tim zaštititi od bilo kakvih gubitaka, uključujući troškove odvjetništva koje proizlaze iz bilo kojeg zahtjeva koji ste napravili, a koji nisu dopušteni ovim Uvjetima zbog “Ograničenja odgovornosti” ili druge odredbe. (Odšteta je ugovor o nadoknađivanju nekome za gubitak.) Također se slažete da nam nadoknadite i osigurate nas bez ikakvih gubitaka, uključujući troškove odvjetnika, koje proizlaze iz tvrdnji trećih strana da ste vi ili netko tko koristi vašu lozinku učinio nešto što, ako je to točno, krši bilo koji od ovih Uvjeta.

23. Odvjetnički troškovi

Ako podnesemo tužbu protiv vas tvrdeći da kršite ove Uvjete i dobijemo tužbu, imamo pravo naplatiti od vas razumne troškove odvjetnika i bilo kakvu drugu štetu koju možemo dodijeliti.

24. Pravično olakšanje

Ako kršite ove Uvjete, možemo tražiti zabranu korištenja (što znači da možemo zatražiti sudsku odluku da vas zaustavimo) ili pravičnu naknadu.

25. Naknade za poziv na sud

Ako moramo pružiti informacije kao odgovor na sudski poziv u vezi s vašim računom, možemo vam naplatiti troškove. Te naknade mogu uključivati vrijeme odvjetnika i zaposlenika koji je proveo pretraživajući evidencije, pripremu dokumenata i sudjelovanje u depozitu.

26. Odricanje od odgovornosti

Mi i naš tim nismo odgovorni za ponašanje bilo kojeg oglašavača, povezanih web stranica ili drugih članova.

27. Dodjela prava

Ne možete dodijeliti nijedno od vaših prava prema ovom Ugovoru nikome drugome. Jedino mi možemo dodijeliti svoja prava po vlastitom nahođenju pojedincu ili subjekt.

28. Rješavanje sporova

Sva sporna pitanja koja nastaju u realizaciji ovog ugovora, Ugovorene strane će pokušati rješavati sporazumno mirnim putem. Ukoliko rješavanje spornog pitanja mirnim putem nije moguće, rješavati će ga stvarno nadležni sud u Zagrebu.

29. Viša sila

Nećemo biti odgovorni za bilo kakva kašnjenja ili neuspjehe u obavljanju bilo kojeg dijela Usluge, iz bilo kojeg razloga izvan naše kontrole. To uključuje, promjene zakona ili propisa, embargo, rat, teroristička djela, nemiri, požari, potresi, nuklearne nesreće, poplave, štrajkovi, nestanak struje, elementarne nepogode i djelovanja hakera ili drugih poslužitelja internetskih usluga.

30. Trajnost

Čak i ako ovaj Ugovor prestane važiti, pojedini dijelovi Ugovora su važeći: Naša vlasnička prava, Vaša vlasnička prava, Usklađenost s zakonima, Ograničenje odgovornosti, Nema jamstva, Odšteta, Rješavanje sporova, Izuzeće Ugovora i Cjelokupni ugovor.

31. Izuzeće Ugovora

Ako se ispostavi da dio ovog Ugovora nije provediv, onda će se taj odjeljak ukloniti ili urediti što je manje moguće, a ostali uvjeti i dalje će biti važeći.

32. Tumačenje

Naslovi i povezne riječi napravljene su kako bi se olakšalo čitanje i razumijevanje ovod Ugovora. Činjenica da smo pisali ove Uvjete neće utjecati na način tumačenja ovog Ugovora.

33. Izmjene i dopune

Izmjene i dopune ovih Uvjeta neće vrijediti sve dok ne objavimo izmijenjene Uvjete na web stranici. Ako odmah ne poduzmemo radnju zbog kršenja ovih Uvjeta, ne odustajemo od prava navedenih u Uvjetima, a i dalje možemo poduzeti radnje u nekom trenutku.

34. Nema izmjena Uvjeta na zahtjev Člana

Budući da imamo toliko mnogo članova, ne možemo promijeniti ove Uvjete za bilo kojeg člana ili grupu.

35. Daljnje radnje

Dostavit ćete sve dokumente i poduzeti sve potrebne radnje kako biste ispunili svoje obveze prema ovim Uvjetima.

36. Obavijest o prekršaju sigurnosti

U slučaju povrede sigurnosti koja može utjecati na vas ili bilo na koga iz Liste pretplatnika (nadalje “Lista”), obavijestit ćemo vas o kršenju i navesti opis onoga što se dogodilo. Ako utvrdimo i obavještavamo vas da sve podatke ili dio tih podataka proslijedite svima na vašoj Listi, to ćete odmah učiniti.

37. Obavijesti

Svaka obavijest prema vama bit će važeća kad je pošaljemo na email adresu ili adresu firme/stanovanja koju ste nam dali ili objavili na našoj web stranici. Svaka obavijest za nas bit će važeća kada je dobijemo na adresu: go4star d.o.o., Radnička cesta 1a, 10 000 Zagreb, Hrvatska. 

38. Cijeli Ugovor obuhvaća

Opći Uvjeti poslovanjaPolitika privatnostiPolitika privatnosti (Go4star), Pravilnik o prihvatljivosti sadržajaAPI Politika, Kolačići (Cookies), (sve su navedene u ovim Uvjetima prema referenci) čine cjelokupni Sporazum i zamijenjuju sve prethodne sporazume, izjave i razumijevanja. Sve dodatne odredbe smatrat će se uključenim u ove Uvjete kada aktivirate tu značajku.

(Ako postoji sukob između ovih Uvjeta i Dodatnih uvjeta, nadzirat će se Dodatni uvjeti.)

Čestitamo! Došli ste do kraja. Hvala što ste odvojili vremena da biste saznali više o pravilima usluge Doali. 

Spread the word