API Politika korištenja

API omogućuje razvojnim programerima bolju upotrebu Usluge i provedbu Integracije koje drugim korisnicima pomažu da se Usluga koristi na nove načine. APi-ma omogućujemo da se integriraju s drugim platformama. Istodobno, moramo zaštititi naš sustav, kao i prava naših korisnika. Vaša upotreba API-ja mora biti u skladu s ovom Politikom i Općim uvjetima poslovanja.

Prijava

Vi ćete pristupiti API-ju samo pomoću OAuth ili API ključa. Ako imate Integraciju, korisnici moraju imati mogućnost prijavljivanja putem OAuth ili pomoću API ključa. Nećete potaknuti korisnike da daju svoje Doali korisničko ime, lozinku ili sigurnosna pitanja.

Neželjena pošta (Spam) i zloupotreba

Nećete koristiti API za slanje neželjene pošte ili, ako koristite API Doalia, poduzimate sve radnje koje krše naš Pravilnik o prihvatljivosti sadržaja. Pratite svu dokumentaciju koju pružamo za API. Nećete pokušati hakirati ili promijeniti način funkcioniranja Usluge. U svakom trenutku možemo zaustaviti upotrebu API-ja. Možemo pratiti vašu upotrebu API-ja radi usklađenosti s tim pravilima, a možemo vam uskratiti pristup API-ju ili isključiti integraciju ako pokušate prijeći ili prekoračiti ograničenja koja postavljamo.

Privatnost

Poštovat ćete privatnost naših korisnika. Vaša Integracija mora prikazati pravila o privatnosti za korisnike, s pojedinostima o podacima koje ćete prikupiti od njih kada upotrebljavaju Integraciju.
4. Vlasništvo
Posjedujemo sva prava, naslove i interes za usluge i API-ja, uključujući sva prava intelektualnog vlasništva, oznake, kod i značajke. Nećete kršiti ni kopirati kod, dizajn ili sadržaj. Sva prava koja nisu izričito odobrena ovim pravilima se uskraćuju, pa ako ih ne vidite ovdje, onda to nije pravo koje vam dajemo. Ako nam dajete komentare o API-jima ili Usluzi, možemo kopirati, mijenjati, prikazati, otkriti, distribuirati i koristiti te povratne informacije bez ikakve obaveze za nadoknadom.

Upotreba Marke

Možete upotrebljavati samo naše ime i oznake (što znači naše logotip i slike zaštićene autorskim pravima) u skladu s našim Smjernicama o robnoj marki. Nećete koristiti naše ime ili oznake u vašem imenu ili logotipu, niti na bilo koji način koji podrazumijeva odobrenje od nas (što uključuje stavljanje vašeg logotipa na naš logotip). 

Zastupstva i jamstva

Predstavljate i jamčite da ćete zadržati sve potrebne licence za Integraciju i da vaša Integracija neće na bilo koji način kršiti zakone ni propise.

Odricanje od odgovornosti

U najvećoj mjeri dopuštenoj zakonom, pružamo API-je To znači da ne pružamo nikakva jamstva, bilo izričita niti implicirana, uključujući, ali ne ograničavajući se na, mogućnost prodaje i prikladnost za određenu svrhu.

Ažuriranja

S vremena na vrijeme možemo ažurirati ili izmijeniti API i ovu Politiku objavljivanjem promjena na ovoj web stranici ili obavještavanjem putem e-pošte. Ove izmjene mogu utjecati na vašu upotrebu API-ja ili način na koji vaša Integracija dolazi u interakciju s API-jem. Ako izvršimo promjenu koja vam je neprihvatljiva, prestanite upotrebljavati API-je. Nastavak upotrebe API-ja znači da prihvaćate promjenu.

Povjerljivost

Možda imate pristup povjerljivim, vlasničkim i nejavnim informacijama specifičnim za API-je (“Povjerljive informacije”). Te informacije možete koristiti samo za upotrebu i izgradnju pomoću API-ja. Nećete otkriti Povjerljive informacije nikome bez naše pismene suglasnosti i zaštitit ćete Povjerljive informacije od neovlaštenog korištenja i otkrivanja na isti način na koji biste zaštitili svoje povjerljive informacije.

Naknada štete

Nadoknaditi ćete štetu i zaštiti od bilo kakvih gubitaka (uključujući troškove odvjetnika) koji proizlaze iz zahtjeva trećih strana koji se odnose na vašu upotrebu API-ja.

Ostalo

Ova Polica dio je naših Općih uvjeta poslovanja. Ova Polica ne stvara niti podrazumijeva partnerstvo, agencijski ili zajednički pothvat.
Hvala što ste odvojili vremena za čitanje naših pravila o upotrebi API-ja. Ljudi poput vas su razlog zašto imamo API na prvom mjestu.